发 帖  
原厂入驻New
申请华秋企业认证 多层板首单免费打样!
30s提交资料,10分钟通过审核(免费赔付+顺丰包邮)>>立即报名
[问答] 求SP601 Base系统参考示例的问题解答
204 FPGA GUI
分享
我今天拿到了sp601评估套件
关于SP601 Base系统参考示例,我有几个问题
1)当我打开GUI时,状态链接:显示未连接到FPGA
2)当我尝试通过单击“显示”来打开图像时,我收到此错误
“无法从程序集'microsoft.visualBasic.PowerPacks.Vs,Version = 9.0.0.0,culture = neutral,PublicKeyToken = b03f5f7f11d50a3a'”加载类型'Microsoft.VisualBasic.PowerPacks.Shapecontainer'。
如果有人可以帮助我,我真的很感激。

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

I got the sp601 evaluation kit today. I have couple of questions regarding the SP601 Base system reference example

1) When I open the GUI the status Link : shows not connected to FPGA ?
2) When I try to open the image by clicking "show display" i get this error
"Could not load type 'Microsoft.VisualBasic.PowerPacks.Shapecontainer' from assembly 'Microsoft.visualBasic.PowerPacks.Vs,Version=9.0.0.0,
culture=neutral,PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' ".

I would really appreciate IF someone can help me.
0
2019-7-16 11:46:07   评论 分享淘帖 邀请回答

相关问题

12个回答
确保通过入门指南和教程运行。
http://www.xilinx.com/support/documentation/boards_and_kits/ug523.pdf
/ K

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

Make sure you run though the Getting Started guide and the tutorial.
 
http://www.xilinx.com/support/documentation/boards_and_kits/ug523.pdf
/k
2019-7-16 12:00:14 评论

举报

我有同样的问题,是的,我有RTFM。
这确实是一本很好的手册,但它只是假设一切都在游泳,这在我的情况下并不适用。
有没有更详细的故障排除建议?
请注意,其他一切看起来都很好。
USB-UART诊断成功运行,SP601上的以太网状态LED指示灯正常点亮(例如,它自动变为1G双工,Rx指示灯不时闪烁,表明正在检测数据包。
系统上没有无线接口,因此TFM在这方面的劝告应该是不可忽视的。
谢谢,
保罗

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

I have the same problem and, yes, I have RTFM.  It's a fine manual indeed, but it just assumes that everything works swimmingly, which it doesn't in my case.
 
Does any have more detailed trouble shooting advice?
 
Note that everything else appears to work just fine.  The USB-UART diagnostics run successfullly, the ethernet status LEDs on the SP601 are lit up appropriatey (it has auto-bauded to 1G duplex for instance, and the Rx indicator blinks every now and again, suggesting that packets are being detected.  There is no wireless interface on the system, so TFM's admonishments in that regard should be disregardable.
 
 
Thanks,
 
Paul
 
2019-7-16 12:20:13 评论

举报

务必仔细检查模式设置(M0和M1)是否正确设置。

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

Be sure to double check that the mode settings( M0 and M1) are properly set. 
2019-7-16 12:27:10 评论

举报

你看过这个了吗?
- 鲍勃埃尔金德
签名:新手的自述文件在这里:http://forums.xilinx.com/t5/New-Users-Forum/README-first-Help-for-new-users/td-p/219369总结:1。
阅读手册或用户指南。
你读过手册了吗?
你能找到手册吗?2。
搜索论坛(并搜索网页)以寻找类似的主题。
不要在多个论坛上发布相同的问题。
不要在别人的主题上发布新主题或问题,开始新的主题!5。
学生:复制代码与学习设计不同.6“它不起作用”不是一个可以回答的问题。
提供有用的详细信息(请与网页,数据表链接).7。
您的代码中的评论不需要支付额外费用。
我没有支付论坛帖子的费用。
如果我写一篇好文章,那么我一无所获。

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

Did you already see this?
 
- Bob Elkind
SIGNATURE:
README for newbies is here: http://forums.xilinx.com/t5/New-Users-Forum/README-first-Help-for-new-users/td-p/219369

Summary:
1. Read the manual or user guide.  Have you read the manual? Can you find the manual?
2. Search the forums (and search the web) for similar topics.
3. Do not post the same question on multiple forums.
4. Do not post a new topic or question on someone else's thread, start a new thread!
5. Students: Copying code is not the same as learning to design.
6 "It does not work" is not a question which can be answered. Provide useful details (with webpage, datasheet links, please).
7. You are not charged extra fees for comments in your code.
8. I am not paid for forum posts.  If I write a good post, then I have been good for nothing.
2019-7-16 12:45:37 评论

举报

我发现自己处于同样的境地。
我经历了几十次快速入门指南,没有任何进展。
开关时,开关M0切换到“ON”(或电路板外部)
M1不是。
电路板供电。
所有的电路板诊断都成功了。
所有电缆都已连接,我尝试使用其他电缆排除a
电缆故障。
没有无线连接,只有两个有线连接。
我试过禁用
不用于董事会的没有结果的人。
在基准参考设计中选择了正确的网络接口
接口。
我下载了最新版本的基础参考设计。
之后,我看了一下eteam00指出的文档,AR#33229。
在本文档中,我阅读了以下内容:
诊断步骤3:
2.两个连续步骤:
一个。
BIST例程通过后,将以太网电缆插回SP601
将另一端连接到PC以太网端口。

通过检查绿色闪烁来验证以太网链路是否处于活动状态
以太网端口上的指示灯。
自BIST通过后,红色/橙色
以太网端口上的闪烁灯应该标记PC端的问题
以太网PHY /端口。
我的电脑上的以太网端口有一个不闪烁的红灯。
哪一个,
根据上面的文字,表明PC端的问题。
但是,我不能
找到有关该问题的任何信息。
我知道我缺乏经验。
我是学生
已经开始自己探索FPGA,现在很难超越基础
参考设计。
感谢您的时间,
伯特
Uwaerts
亲切的问候,Bert Uwaerts

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

I find myself in the same situation.
 
I went through the quick start guide dozens of times, with no progress.

Switch M0 is switched towards 'ON' (or the outside of the board) while switchM1 isn't.
The board IS powered.
All the board diagnostics succeeded.
All cables are attached and I tried using other cables to exclude amalfunctioning cable.
There is no wireless connection, only two wired connections. I tried disablingthe one not used for the board with no result.
The correct network interface is selected in the base reference designinterface.
I downloaded the latest version of the base reference design.
 
After that, I took a look at the documentation that eteam00 pointed at, AR#33229.
In this documentation, I read the following:
Diagnostic Step 3:

2. Two sequential steps:
a. Once the BIST routine passes, plug the Ethernet cable back onto the SP601board and connect other end to the PC Ethernet port.
b. Verify that the Ethernet link is active by checking for the green flashinglights on the Ethernet port. Since the BIST has passed, red / orangeflashing lights on the Ethernet port should flag issues with the PC-endEthernet PHY / port.
 
There is a non-flashing red light at the Ethernet port on my PC. Which,according to the text above, indicates an issue with the PC-end. However, I cannotfind any information about what that issue might be.
 
I am aware of my lack of experience. I'm a student thathas begun exploring FPGA's on his own and now struggles to get past the basereference design.
 
Thank you for your time,
BertUwaerts
 
Kind regards,
Bert Uwaerts
2019-7-16 12:59:01 评论

举报

伯特,
您应该在Xilinx Boards and Kits论坛中的单独帖子中发布此信息。
我们尝试对主题进行排序和分类,并且我们尝试坚持每个主题的一个问题或问题。
另外:即使您可能认为您的情况与此主题中的情况完全相同,但并非每个阅读或回复您的人都有机会得出相同的结论(或者有机会深入了解过去的历史。
线)。
如需记录,请说明您的问题,情况,电路板ID,FPGA选择,软件修订等。
- 鲍勃埃尔金德
签名:新手的自述文件在这里:http://forums.xilinx.com/t5/New-Users-Forum/README-first-Help-for-new-users/td-p/219369总结:1。
阅读手册或用户指南。
你读过手册了吗?
你能找到手册吗?2。
搜索论坛(并搜索网页)以寻找类似的主题。
不要在多个论坛上发布相同的问题。
不要在别人的主题上发布新主题或问题,开始新的主题!5。
学生:复制代码与学习设计不同.6“它不起作用”不是一个可以回答的问题。
提供有用的详细信息(请与网页,数据表链接).7。
您的代码中的评论不需要支付额外费用。
我没有支付论坛帖子的费用。
如果我写一篇好文章,那么我一无所获。

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

Bert,
 
You should post this in a separate thread, in the Xilinx Boards and Kits forum.  We try to keep topics sorted and categorised, and we try to stick to one problem or question per thread.
 
Also:  Even though you might think your situation is 100% identical to the one in this thread, not everyone reading or responding to you has had a chance to draw the same conclusion (or has had a chance to dig through the past history of the thread).  For the record, please state your problem, circumstances, board ID, FPGA selection, software revision, etc.
 
- Bob Elkind
SIGNATURE:
README for newbies is here: http://forums.xilinx.com/t5/New-Users-Forum/README-first-Help-for-new-users/td-p/219369

Summary:
1. Read the manual or user guide.  Have you read the manual? Can you find the manual?
2. Search the forums (and search the web) for similar topics.
3. Do not post the same question on multiple forums.
4. Do not post a new topic or question on someone else's thread, start a new thread!
5. Students: Copying code is not the same as learning to design.
6 "It does not work" is not a question which can be answered. Provide useful details (with webpage, datasheet links, please).
7. You are not charged extra fees for comments in your code.
8. I am not paid for forum posts.  If I write a good post, then I have been good for nothing.
2019-7-16 13:14:22 评论

举报

我懂了。
我道歉,我认为我实际上是通过回收这个线程做得很好。我将在一分钟内开始一个新线程。
亲切的问候,Bert Uwaerts

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

I see.
My apologies, I thought that I was in fact doing good by recycling this thread for this.
I will start a new thread in a minute.
Kind regards,
Bert Uwaerts
2019-7-16 13:20:02 评论

举报

你好。
在我的ml605上遇到了同样的问题。
通过更改我的PC的网卡设置解决了连接问题:我禁用了DHCP并输入了一个虚拟TCP / IP地址&
面具(我通常只使用我的无线网卡)。
但是,按下时仍然出现“无法加载类型'Microsoft.VisualBasic.PowerPacks.ShapeContainer”错误
“显示显示”按钮。

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

Hi. Got the same problem on my ml605. The connection issue was solved by changing my PC's network card settings: I disabled DHCP and put in a dummy TCP/IP address & mask (I usually only use my wireless card).
 
However, I still got the "Could not load type 'Microsoft.VisualBasic.PowerPacks.ShapeContainer" error when pressing the
"Show Display" button.
 
2019-7-16 13:38:00 评论

举报

我通过将其他已安装的基本参考设计文件(例如BaseRefDI.exe)找到的dll文件Microsoft.VisualBasic.PowerPacks.Vs.dll复制到目录C:\ WINDOWS \ assembly来解决了这个问题。

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

I solved the problem by copying the dll file Microsoft.VisualBasic.PowerPacks.Vs.dll found with the other installed base reference design files (such as BaseRefDI.exe)  to the directory C:\WINDOWS\assembly.
2019-7-16 13:55:21 评论

举报

嗨,大家好,
我得到了我的spartan 6评估套件并尝试使用iMPACT通过JTAG头(而不是USB JTAG)对fpga进行编程,但是iMPACT无法扫描电路板上的链(初始化链没有结果!)。
我的iMPACT版本是11.1,在XP下用平台线USBii工作。
有没有人曾经使用过iMPACT对其上的任何设备进行编程?
感谢你可以在这里分享一些点击。
谢谢
XM

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

Hi Guys,
 
I got my spartan 6 evaluation kit and trying to use iMPACT to program the fpga via JTAG head (not USB JTAG), but the iMPACT cann't scan the chain on the board (initialize chain got no result!).
my iMPACT ver is 11.1, working under XP with platform cable USBii.
Has anyone ou tthere ever used iMPACT to programming any device on it?
 
appreciate you can share some hits here.
thanks
xm
2019-7-16 14:10:45 评论

举报

1)电缆驱动器是否正确安装?
2)它在设备管理器中显示什么?
http://www.xilinx.com/products/boards-and-kits/HW-USB-II-G.htm

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

1) Is the cable driver installed correctly? 
2) What does it appear as in the Device Manager?
 
http://www.xilinx.com/products/boards-and-kits/HW-USB-II-G.htm
2019-7-16 14:25:31 评论

举报

嗨,我对SP601有同样的问题。
但我不知道如何破坏BIST的常规程序?

以上来自于谷歌翻译


以下为原文

Hi, I got the same problem for SP601. But I have no idea about how to run the on-board BIST routine?
2019-7-16 14:42:48 评论

举报

只有小组成员才能发言,加入小组>>

50个成员聚集在这个小组

加入小组

创建小组步骤

关闭

站长推荐 上一条 /10 下一条

快速回复 返回顶部 返回列表